Felatun
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! 3gvl9ep2
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Uyeols10

Join the forum, it's quick and easy

Felatun
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! 3gvl9ep2
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Uyeols10
Felatun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın!

Aşağa gitmek

Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Empty Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın!

Mesaj tarafından efLatun Salı Eyl. 02 2008, 11:30

Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın!



Bel fıtığı; günümüz insanının en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Yaşam kalitesini düşürüp, iş gücünü azaltıp, bazen de çekilmez boyutta ağrı ve hareket zorluğuna neden olmaktadır.

Yaygın görülen bu rahatsızlığın,cerrahi dışındaki tedavi yöntemleri konusunda tam bir fikir birliği henüz oluşmadı. Farklı yaklaşım ve tedavi yöntemleri deneniyor. Ancak bu yöntemler içinde en başarılı olanları “hastayı, hastalığı hakkında bilinçlendirip eğitmek, kendi kendini korumasının gerekliliğine” ikna etmek ve öğretmektir. Bel fıtığı tedavisinde ve korumada oldukça etkili bir tedavi yöntemi olan Mc Kenzie, henüz tam olarak anlaşılamamış olsa da geleceğe yönelik en önemli tekniklerden biri olarak yerini koruyor.

BEL FITIĞI NEDİR BİLİYOR MUYUZ?
Omurgamızın hareketliliğini sağlayan, omurların arasında “disk” adını verdiğimiz oval biçimli, ortasında yoğun jölemsi bir çekirdek, etrafında kat kat kıkırdak doku bulunan yumuşak bir yapı vardır. Bu yapı omurganın hareketlerine uyum sağlar ve omurga üzerine binen yükü karşılayarak bir çeşit “amortisör “ görevi görür. Amortisör görevi gören diskler zaman içinde, tekrarlayan zorlayıcı veya ani aşırı zorlayıcı güçlere maruz kalırlarsa yırtılıp, patlayabilirler. Yakın komşuluğunda bulunan omurilik veya sinir köklerine baskı yaparak “bel fıtığı” denilen ağrılı tablonun oluşmasına neden olurlar. Bazen omurilik veya sinir köklerine baskı yapmadan diskin kendisinde oluşan yırtılmalar da ani kilitlenme ve bel ağrılarına neden olabilir. Oluşan yırtılmanın ve baskının şiddetine göre de şikayetler başlar.

Disklerin yırtılmasına neden olan zorlayıcı güçler, çoğunlukla omurgamızın günlük yaşam sırasında dikkatsiz kullanılmasından kaynaklanıyor. Bunların başında uzun süreli, bel desteksiz, kambur şekilde oturma geliyor. Sık sık öne eğilerek çalışan ve öne eğili ağırlık kaldırma, itme, çekme aktivitelerinde bulunan kişilerin diskleri zaman içinde yıpranıyor ve ufacık bir zorlama, hapşırık, öne eğilme gibi aktiviteler esnasında disk yırtılıp, patlayabiliyor.

HEM BELİNİZİ HEM FORMUNUZU KORUYUN!
Bel sağlığınızı, yani belinizi doğru kullanmanızın ne kadar büyük önem taşıdığını hatırlatmak istiyorum bir kez daha… Mc Kenzie tekniği hem yırtılan diskin tama yakın iyileşmesine yardımcı olmakla kalmıyor, bel sağlığınızı korumaya yönelik, diskin üzerine binen yükleri azaltıcı teknik egzersizler ve günlük yaşam önerileri öğretiyor. Bel ağrısı ile iki büklüm gelen hastaların ağrıları daha ilk seanstan itibaren azalıyor, yürümeleri düzeliyor ve kısa zamanda aktif yaşama dönebiliyorlar. Uzun süreli yatak istirahati ve fizik tedavi seansları gerektirmiyor. Bu tedavi tekniğini, koruyucu olarak günlük yaşam içinde devam ettirmek son derece kolay! Günde 3 kez dakikalar alan egzersiz programları gerektirmiyor. Bu egzersizler, aynı zamanda sağlıklı yaşam için de gerekli unutmayın!.

Mc Kenzie tekniğine uygun bel fıtığı hastalarında sonuç; yüzde 100 başarılı!.

Bu tekniğe uygun bel fıtığı hastaları, belirli sorular ve muayene yöntemleri ile tespit ediliyor. Ancak şunu belirtmekte fayda var; cerrahi tedavi gerektiren bel fıtığı vakaları, bu programın dışında tutuluyor. Cerrahi yaklaşım gerektiren hasta kriterleri bellidir ve bu hastalara Mc Kenzie tekniği uygulanmaz. Ancak maalesef günümüzde cerrahi endikasyon koyma konusunda biraz aceleci bir yaklaşım sergileniyor ve ameliyata yönlendiriliyor. Halbuki bel fıtıklarının % 90-95 ‘i cerrahi yaklaşım gerektirmeden tedavi edilebiliyor. Bel fıtığı tanısı almış hastaların mutlaka Mc Kenzie tekniğini araştırmalarını tavsiye ediyorum. Bu teknik aynı zamanda, bel sağlığı açısından risk taşıyan işlerle uğraşan kişilerde hiç şikayetleri olmasa dahi koruyucu özellik taşıyor.

Doç. Dr. Serdar Dağ
Nörolog
serdar.dag65@mynet.com
efLatun
efLatun
FeLaTuN
FeLaTuN

çin astrolojisi : Kedi
Mesaj Sayısı : 1345
Yaş : 36
Nerden : *@tL@ntis
tutuğu+takım : Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! 3cfc6cbe9b5f994873e98f5d8805462f
ruh+hali : Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Acili10
Kayıt tarihi : 24/08/08

karakter
seviye:
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Imgleft3/3Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Emptybarbleue  (3/3)
güçlülük:
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Imgleft3/3Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Emptybarbleue  (3/3)
başarı:
Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Imgleft3/3Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Emptybarbleue  (3/3)

https://eflatun.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın! Empty Geri: Belinizdeki 'Amortisörleri' patlatmayın!

Mesaj tarafından Misafir Salı Eyl. 02 2008, 13:10

ihmal edilmemsi gereken bir durum.
hemen hemen herkeste çıkmaya başladı.. hele bu günlerde oruc hareketimiz de sınırlıyor.. dikkat etmeliyiz.
Anonymous
Misafir
Misafir


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz