güllaç tarifi
1 sayfadaki 1 sayfası
güllaç tarifi
Malzemeleri:
Çok ince açılmış güllaç yufkası
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra şekeri
100 gr çekilmiş antep fıstık içi
Yapılışı:
Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır. Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır. Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir. 3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir. Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir. Süsleme yapılarak servise hazırlanır. Ayrıca, güllacınızın ince olmasını isterseniz daha geniş bir tepsi kullanabilirsiniz. Yaprakların arasına da nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
sessiz_fırtına- co+admin
-
çin astrolojisi :
Mesaj Sayısı : 1773
Yaş : 31
Nerden : KIRŞEHİR
tutuğu+takım :
ruh+hali :
Kayıt tarihi : 24/08/08
karakter
seviye:
(3/3)
güçlülük:
(3/3)
başarı:
(3/3)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz