Un Helvası
1 sayfadaki 1 sayfası
Un Helvası
- MALZEMELER
- 2su bardağı un
- 2su bardağı şeker
- 150gr tereyağı
- 1bardak su
- 1bardak süt
-
- YAPILIŞI
- Unu bir tencerede yağsız olarak 40 dakika kavurun
- Bir kapta, su, süt ve şekeri iyice karıştırıp eritin
- Kavurulan unun üzerine soğuk olarak dökün
- Tereyağınıda ilave edip kısık ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin
- Ateşten alıp kapağını kapatıp 15 dakika dinlendirip demlendirin
- Fıstıklarıda bir tavada az bir tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun ve helvaya ilave edin
- Bir çorba kaşığını ıslatarak helvadan kaşık kaşık alarak servis tabağına dizin
- Üstünü ve tabağı kavrulmuş dolmalık fıstık ile süsleyip servise sunun.
Misafir- Misafir
Geri: Un Helvası
olsa da yesek yahu acıktım
efLatun- FeLaTuN
- çin astrolojisi :
Mesaj Sayısı : 1345
Yaş : 36
Nerden : *@tL@ntis
tutuğu+takım :
ruh+hali :
Kayıt tarihi : 24/08/08
karakter
seviye:
(3/3)
güçlülük:
(3/3)
başarı:
(3/3)
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz