Kaşarlı Pizza
1 sayfadaki 1 sayfası
Kaşarlı Pizza
- MALZEMELER
- 2 bardak un
250 gr rendelenmiş kaşar
½ çay bardağı zeytinyağı
3 adet domates
2 adet yumurta sarısı
1 küp paket yaş maya
Yeterince tuz - YAPILIŞI
Unun ortasını açın ve mayayı ekleyerek az bir miktar ılık su ile eritin. - Üstünü biraz unla kapatın.
- Un yer yer çatlayınca ortasına yağı koyup , kenarlara tuz serpin ve bir miktar ılık su ile yoğurun.
- Yumuşakça bir hamur elde edin ve üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat mayalanmaya bırakın.
- Mayalandıktan sonra ikiye bölün.
- Yarım parmak kalınlığında daire şeklinde açın.
- Pizzayı koyacağınız kabı hafifçe yağlayın.
- Hamuru içine elinizle iyice yaydıktan sonra kenarları hafifçe içe doğru kıvırın.
- Ortasına bol bol rendelenmiş kaşar serpin.
- Üstünede minik minik doğradığınız domatesleri yayarak ekleyin.
- Orta ısılı fırında 20-30 dakika kadar pişirip sıcak sıcak servise sunun.
Misafir- Misafir
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz