İrmik Helvası
1 sayfadaki 1 sayfası
İrmik Helvası
- MALZEMELER
- 2su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
125 gr tereyağı
2 çorba kaşığı dolma fıstığı
2 çorba kaşığı gülsuyu
yeterince tarçın
YAPILIŞI- İrmiği bir tencerede 40 dakika yağsız olarak kısık ateşte kavurun
- Sonra içine şekeri, soğuk suyu,sütü, gülsuyu ve yağı ilave edip karıştırın.
- Şeker eriyip kaynama başlayınca kapağı kapatıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin
- Bir ufat tavada fıstıkları pembeleşene kadar kavurun
- Helvaya ilave edip harmanlayın
- Ateşten indirip bir tepsiye dökün
- Karıştıra karıştıra soğutun
- Tarçın ve şeker serperek servise sunun
Misafir- Misafir
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz