Felatun
İrmik Helvası 3gvl9ep2
İrmik Helvası Uyeols10

Join the forum, it's quick and easy

Felatun
İrmik Helvası 3gvl9ep2
İrmik Helvası Uyeols10
Felatun
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

İrmik Helvası

Aşağa gitmek

İrmik Helvası Empty İrmik Helvası

Mesaj tarafından Misafir Perş. Eyl. 04 2008, 15:18


  • MALZEMELER

  • 2su bardağı irmik
    2 su bardağı şeker
    1 su bardağı su
    1 su bardağı süt
    125 gr tereyağı
    2 çorba kaşığı dolma fıstığı
    2 çorba kaşığı gülsuyu
    yeterince tarçın

  • YAPILIŞI

  • İrmiği bir tencerede 40 dakika yağsız olarak kısık ateşte kavurun
  • Sonra içine şekeri, soğuk suyu,sütü, gülsuyu ve yağı ilave edip karıştırın.
  • Şeker eriyip kaynama başlayınca kapağı kapatıp çok kısık ateşte 20 dakika pişirin
  • Bir ufat tavada fıstıkları pembeleşene kadar kavurun
  • Helvaya ilave edip harmanlayın
  • Ateşten indirip bir tepsiye dökün
  • Karıştıra karıştıra soğutun
  • Tarçın ve şeker serperek servise sunun
Anonymous
Misafir
Misafir


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön

- Similar topics

 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz